Kickstart my heart

Kickstart my heart

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Viljami 1v 2kk

Viime viikolla pikkuäijällä tuli mittariin jo vuosi ja kaksi kuukautta! Ajattelin vähän kertoilla kehityksestä sun muusta. Viimeisin "kehitykatsaus" löytyy 11kk iästä, täältä. Siitä ollaankin tultu hurja harppaus eteenpäin, oikeastaan vähän joka asiassa.

Nukkuminen
Yötisuja, eikä oikeastaan aamutisujakaan meillä olla syöty enää pitkään aikaan ja tuntuu että yöt alkaa pikkuhiljaa olla kokonaisempia. Yli kuukauden verran herännyt pääasiassa kerran aamuyöllä, jolloin olen nostanut vaan meidän sänkyyn ja molemmat ollaan jatkettu unia aamuun asti. Nyt viikon verran on poika nukkunut koko yön läpi aamuun asti omassa sängyssään. On toki melkein joka yö hereillä jossain vaiheessa siellä pyörinyt ja muutamasti noussut pystyynkin, mutta ilman että mun on tarvinnut nousta, pikkumies on mennyt takaisin makaamaan ja hetken päästä taas nukahtanut ihan itse!!! Päikkäreitä nukutaan yhdet, kestoltaan pääasiassa 1-2 tuntia.

Ruokailu
Aamuin illoin iso annos puuroa ja vaihtelevasti soseita tai jos oon tehnyt jotain kiisseliä tms niin sitä puuron kanssa. Kaksi kertaa päivässä lämmin ruoka, aamupäivällä yleensä purkista, iltapäivällä mahdollisuuksien mukaan samaa ruokaa mitä me syödään. Illalla ehkäpä joku pieni välipala vielä, jos lämpösestä ruuasta on jo aikaa. Tisuttelu on nyt tosiaan lopetettu niinkuin edellisessä postauksessa kerroin. Kerran olen kolme päivää sitten antanut iltatisun ja annan ehkä vielä joku päivä, jos tuntuu että kannut pitää saada tyhjiksi, mutta eiköhän meidän imetystaival ollut nyt tässä. Tavallisen purkkimaidon kanssa oli kauan aikaa ongelmia, mutta viime viikolla sekin alkoi kunnolla pojalle maistua. Nykyään siis vesi toimii vain janojuomana, ruuan kanssa poitsun herkkua, piimää, ja muuten välipalojen ja puuron kanssa maitoa.

Liikkuminen
Monen monta viikkoa otettu jo askeleita ja kävelty pieniä matkoja. Muutaman viime päivän aikana kuitenkin kävelty yhä enemmän ja enemmän, ja luulempa että enimmäkseen nyt liikutaan jo kävelemällä, mutta konttaa edelleen myös. Ulkona kävely tai edes ylös nouseminen ei oikein luonnistu kun on kengät jalassa. Sisällä kuitenkin haparoiden kävelee kenkien kanssa. Kiipeilystä on myös tullut kova juttu, varsinkin kun nyt on opittu kiipeämään sohvalle ja joka paikkaan mihin vaan pystyy ja ylettyy kiivetä, niin sinnehän mennään.

Kommunikointi
Kovasti juttelee koko ajan ja muutamia sanojakin tullut, tosin en tiedä ymmärtääkö niiden merkitystä. Tuntuu että todella nopeasti oppinut ymmärtämään puhetta. Esim kun pyytää ottamaan tutin pois niin käsi hapuilee tuttia samantien ja poitsu ottaa tutin pois. Lamppua kysyttäessä sekin löytyy melkein aina, myös pöytä- ja jalkalamput. Osaa yhdistää sanat muutamiin leluihin, esim pallo, puhelin. Omaa tahtoa löytyy vaikka muille jakaa ja kiukunpuuskia tulee milloin mistäkin, kun ei saa tahtoaan läpi.

Muuta
Vaatekokona 74cm ja 80cm, pääasiassa taitaa olla vielä nuo 74cm. Tykkää paljon olla ulkona, katselee ja asettelee kiviä, nyppii voikukkia, hiekkalaatikolla ja keinussakin viihtyy hyvin. Osoittelee paljon sormellaan ja ääntelee semmosella hassulla äänellä samalla, tätä tekee varsinkin vieraissa paikoissa kun on paljon uutta katseltavaa.

Kukkuuuuu!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti